• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Viervlek

De hele winter hebben we met een schuin oog naar de Viervlek hoog in de loods gekeken en zaterdag 21 april was het dan zover. Met dank aan Gerrie en Ad die hebben geschuurd, geschraapt, gelakt en geplakt om de boot strak in de lak en waterdicht te krijgen.
Op deze stralende, gezellige én drukke zaterdagmorgen hebben de 5 van Leeuwarden de Viervlek in gebruik genomen (onlangs hebben Ruben, Loïs, Dami, Sonja en Ellen een enerverende wedstijd in Leeuwarden gevaren). Alsof ze niet anders gewend waren stapten ze in en gingen ze er onder toeziend oog van Jordan en Thijs vandoor. Tubben vonden ze al snel niet meer nodig en keurig met zijn vieren gelijk roeiend ging het richting Hoogeveen.
Inmiddels hebben we ook weer 3 aspirant leden die koelbloedig in de boten stappen die voor ze uitgezocht worden. Julian zat voor de 3ekeer in een boot en dan ook maar gelijk de Glassnijder. Onder begeleiding van Martin liet hij een sterk stukje balans houden en manouvreren zien. Dan nog de broers Jens en Olaf. Jens in de Watersnuffel werd de kunst van het langzaam oprijden bijgebracht door Jeppe en Willeke. Olaf stapte in de Witoog en kon al snel aan begeleider Hans laten zien dat een touw aan die boot knap vervelend was en al helemaal niet nodig.
En ik? Ik kon vanaf de kant alle vorderingen heel mooi gade slaan en de prestaties op foto en film vastleggen, zoals de Twee- en de Viervlek heel gemoedelijk samen met de bemanning aan het vlot.

Kijk maar op de fotopagina naar de belevenissen van de jeugd van de afgelopen tijd.
20180421_104704
De filmpjes volgen nog.

Gera