• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Weer blik! voor de Junioren

Junioren kampioenschap Assen, Zaterdag 21 mei hebben we het met z’n allen weer gepresteerd: een ontzettend leuke dag gehad en, naar onze stiekem-wel-aanwezige trots, een gedeelde eerste plaats bereikt. Tegen tienen bevonden wij ons in Assen, mooi weer straffe tegenwind maar dat is goed voor de stabiliteit. De jeugd, werkelijke jeugd van plus minus tien t/m 14 jaar, was eerst aan de beurt met de 500 meter wedstrijden. Het zag er behoorlijk fanatiek en snel uit!

Anne volgde als eerste op de 800m baan in de skiff tegen Anouk van ’t Diep, tegen wie ze nog twee keer zou roeien. 1e in de poule met 3:55. Gevolgd door Wouter die een prachttijd neerzette van 3:47 en daarmee ook eerste in de poule werd! Jordan verdedigde in een spannende wedstrijd het dagnummer en heeft gezorgd voor een overwinning op de baan met een zeer nette tijd.

Daarna volgde de dubbel van Jeppe en Indira. Om toch in het gemixte veld te mogen starten met maar 1 meid, werd besloten om iemand van het vrouwelijk geslacht van een van de andere verenigingen te lenen. Ons geluk dat de vereniging Jason zo lief was. Na een paar mishalen, eerste keer met elkaar roeien én een vaag startsignaal, hebben ze zich enorm goed opgepakt en de vereniging verdedigd. Wij zijn zeker trots op ze!

Hierna volgde de dubbel met Jordan en Anne, weer tegen Anouk van ’t Diep. De start ging kop aan kop en het was afwachten wie er zou winnen tot de 500 meter, waar wij onderhand een voorsprong hadden opgebouwd. Het was nog 300 meter proberen de tegenstander voor te blijven en te winnen. Met een tijd van 3:33 zijn wij eerste in de poule geworden.

Om half twee werd het tijd voor Jeroen en Jeppe om het dagnummer te verdedigen. De slag zag er schitterend uit en het was duidelijk zichtbaar dat ze vaker met elkaar hadden geroeid. Helaas was het startsignaal enigszins vaag waardoor ze net een paar seconden op de baan misten. Ze haalden toch een mooie vierde plek.

In het middagschema werd het tijd de C4+ in het water te gooien. Jordan op stuur, Anne op slag, Thijs op 3, Jeroen op 2 en Bloesem van Jason op boeg. Weer het geluk dat we iemand mochten lenen van Jason. Tot de eerste 300 meter lagen we aan kop, maar hebben het helaas moeten afzien van ’t Diep. Toch mooi dat Anouk deze keer won. Het leek een gigantische afstand, maar uiteindelijk lagen we met drie seconden achter en hebben we een tijd van 3:34 neergezet.

Direct na het sturen van de C4+ heeft Jordan ingevallen voor Thijs en samen met Wouter het dagnummer verdedigd. Na het verlies in de C4+ zijn zij schitterend eerste geworden met een tijd van 3:30. Geweldig om zo de wedstrijden van de dag af te sluiten.

Naast de wedstrijden was het een gezellige dag met veel supporters: Karin, Martin, Marchien, Alfred, de moeder van Wouter en de vader van Thijs. Samen met ’t Diep zijn we op de seconde gelijk eerste geworden in de Poule en hebben we een halve punt erbij gekregen in het klassement. Daarmee hadden we genoeg mensen om de zege te vieren en te genieten van het gebak (na het roeien).

De volgende wedstrijd staat op 5 juni in Zwolle, waarbij we hopelijk van ’t Diep winnen en daarmee een kans maken om op de Bosbaan te roeien!

 Anne