• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Weerribben Wieden Marathon verslag en foto’s

We hadden om 7.45 uur afgesproken bij de loods, een mooie tijd voor de zaterdagmorgen. Spannend! Voor mij wordt het überhaupt de eerste marathon en Heleen had eerder wel de toertochtversie gedaan, de rest wist al wat de marathon inhoudt. Aangekomen bij ’t Diep in Steenwijk hebben we ons gemeld. We kregen de geplastificeerde route, heerlijke koeken voor onderweg en wat consumptiebonnen. We waren startnummer 55. Toen de Kanaaljuffer aan geriggerd en klaar gemaakt en daarna natuurlijk eerst koffie.

Om 9.00 uur was de captainsberaad. Pouwlien (onze captain) ging er met Lida heen waar ze nog wat uitleg over sommige punten in de route kregen. Het zou aardig mooi roeiweer worden vandaag, maar het was voor de start nog wel wat koud. Dus wat trekken we aan/uit was de vraag..  Daarna nog snel naar de wc. Bij de boot nog even wachten tot we hem in het water konden leggen. Gelukkig kregen we hierbij hulp van wat sterke mannen van andere verenigingen. Instappen gelijk, slag klaar maken, slag klaar, go!

We zijn allemaal gestart met alle mogelijke kleding in laagjes over elkaar, want het was nog goed koud. En Lida als 1e stuur had natuurlijk het meeste aan. Maar na een kilometer of 7 over de oneindige Steenwijkerdiep werd het ons al te warm en was het eerste laat-lopen-moment. Ik heb toen pas mijn gps horloge aangezet, want ik was het bij de start helemaal vergeten.

De volgende stop (vlak na het Giethoornse meer) was om te wisselen van stuur en even een broodje. Heleen had koffie meegenomen. Wilma ging nu sturen. We vervolgden de route terwijl het steeds smaller werd. Hier en daar moesten we rietroeien, maar het ging prima. Het uitzicht over de weerribben, de stilte en de natuur was prachtig. Onze volgende stop was in Nederland. Inmiddels waren we al behoorlijk stijf in de rug en billen dus kwam deze stop als geroepen. Van Lida kregen we een lekker bakje warme choco. Pouwlien ging nu sturen. Het werd nog smaller, veel lastige bochten en bruggetjes.

Nadat Heleen en Lida achter wat hooibalen hun plasje gedaan hadden en we de pikhaak bijna waren verloren kwamen we aan bij kano aanlegplaats 4, waar ze vorig jaar ook gestopt waren. De zon kwam nu ook lekker door dus er kon eindelijk weer in korte broek en mouw geroeid worden. Weer wat gegeten en gedronken en weer verder. Ik ging nu sturen. Het begin ging prima, maar er zaten ook weer aardig wat lastige bochten en bruggetjes in de route met ook een boot voor ons die in een bocht wel even wat kleding uit wilden trekken. Maar we zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Onze laatste stop was bij camping de Turftente. Heleen ging nu sturen. De laatste paar kilometers nog even flink op de benen. Toch was die Steenwijkerdiep voor je gevoel langer  dan de heenweg. We hebben veel boten ingehaald wat elke keer wat extra energie geeft. Alles ging natuurlijk pijn doen bij de laatste kilometers. Met een toeter en enthousiaste toeschouwers kwamen we de finish over. We kregen champagne en gingen nog even in de zon uitrusten met een kopje champignonsoep. We hebben er 7 uur en 13 minuten over gedaan wat (later bleek) goed was voor een 1e plek in onze categorie dames C4. Dus we hebben het super gedaan!

Het was erg leuk en gezellig, veel gelachen, fijn voldaan gevoel. En dus ook wel aardig wat spierpijn en stijve handen, maar dat hebben we er allemaal voor over. Dus zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar ben ik er weer bij!

Jannine

Je kunt hier de details van de marathon zien, van mijn Garmin gps horloge (dus wel 7 km te laat aangezet).

Zie hieronder de foto’s:

[nggallery id=62]