• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Weerribbenmarathon verslag + foto’s

14 april, ’s morgens vroeg op en klaar maken voor een zware dag, de Weerribbenmarathon 2012. Op naar Steenwijk waar Leo en Friso ons al opwachtte. We zijn mooi op tijd want alleen de Kanaaljuffer moet nog van de botenwagen af, hoe kan je het timen!

Wij, Pouwlien, Marchien, Wilma, Lida en Ingrid, gaan direct aan de slag om de riggers er goed op te zetten want we zijn van plan om mooie stevige halen te maken. We willen natuurlijk niet dat halverwege een schroefje losraakt door een slecht gemonteerde boot.

Nummer 44 erop geplakt. Dit met de door de huurders van ons Doosje aangeboden ducktape. Er heerst een zinderende spanning, we lopen wat heen en weer, gaan nog even een bezoekje brengen aan het toilet en dan, dan laten de we Kanaaljuffer op haar kiel het water inglijden, een pracht van een gezicht. Het balkon staat vol mensen die goedkeurend naar deze prachtig glanzende juffer staan te kijken. We stappen mooi gelijk in de boot en laten ons als een Libelle op het bankje vlijen.

Daar gaan we dan, Lida begint met sturen en geeft ons direct de opdracht te lachen want we komen op de foto, fijn dat we er nog op ons best uitzien want we vertrekken immers net.

Prachtig weer, korte broeken aan, allemaal mooi in de verenigingskledij en de eerste haal is gedaan. We weten dat het een prestatietocht is dat we niet mee doen aan een wedstrijd maar toch geeft het een heerlijk gevoel dat je vele boten voorbij roeit.

De eerste stop maken we bij ca. 21 km. We vinden een mooi kanosteigertje waar wij even uit de boot stappen, (goede oefening voor de 11 steden roeiers voor het uit- en instappen, die hebben wij mooi in de pocket), en een lekker bakje koffie drinken, de nodige broodjes verorberen, hier en daar nog een lekkere koek en na 15 minuten vervolgen wij onze tocht. Nu komen we bij de smalle vaartjes waar het een leuke uitdaging is voor de stuur om de roeiers goed door heen te loodsen, leuke lage bruggetjes met daarna meteen een bocht, lekker slifferen en dus weer plat liggen, scherpe bochten met hier en daar een rietkraagje nemen, dan weer de bakboord riem langszij en alleen met stuurboord riem een paar rustige halen om toch wat vaart te behouden en de stuur al peddelend en sturend ons door de vaartjes heen loodst en daarna vervolgens het roeien met beide riemen weer op pakken. Dat gaat zo af en aan. De stukken waar we vaart kunnen maken zijn natuurlijk heerlijk, we hebben zo de snelheid erin dat boten voor ons aan de kant gaan en zeggen laat die “jonge honden” maar voor gaan. Dat is een leuk compliment toch! De wissels van stuur doen we nu in de boot, gaat hartstikke goed dus dat hoeven we ook niet meer te oefenen.

Ca. 8 km voor de finish pakken we dan toch maar een terrasje en wie staat daar te zwaaien en te fotograferen , Hallo Gerrie!

De bediening is erg vrolijk en we worden direct geholpen, want ze weten dat tijd een issue is. Na het frisje, kopje thee of koffie gaan we de laatste kilometers volbrengen, De stuur wil nog wel inspanningen zien van de roeiers en laat het in een lekker tempo de bochten in gaan en bak of stuurboord te roeien met volle kracht. Het zit er nog steeds in, fantastisch na 43 km is er nog genoeg energie en kracht over dus de laatste 5km het kanaal met tegenwind is eigenlijk nog een makkie. We komen als tiende prestatieteam over de finish, (wat als we dat laatste terrasje niet gedaan hadden?). een heerlijk gevoel en ontzettend lekker geroeid, pure voldoening. We hebben geboft met het weer, de omgeving, de afwisseling. Niemand van ons heeft een moment gehad van vermoeidheid of uitputting maar allen hebben het als een heerlijke fijne dag ervaren. Toppers.

Tot volgend jaar!
[nggallery id=9]