• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Zie ginds komt de stoomboot eehhmm roeiboot al aan!

Zaterdag 5 december werden de jeugdleden van de Compagnie tijdens hun training verrast door hoog bezoek. Sinterklaas was zonder zijn pieten, die allemaal in quarantaine zitten, helemaal alleen op stap gegaan.

Hij was op zoek naar de peddelaars maar in plaats van de Hoogeveense fietsclub kwam hij 4 jeugdboten met roeiers van de Compagnie tegen. Ik weet niet wie het meest verbaasd waren. De jeugdleden of Sinterklaas die geen fietsers maar roeiboten tegen kwam.

Sinterklaas was eigenlijk ook wel erg blij met de boten want hij was al ver van de stoomboot verwijderd en roeien was toch wel erg vermoeiend . Nadat de boot van Sinterklaas weer met de boeg richting Hoogeveen lag werd er een reddingsboei gegooid zodat de boot met Sinterklaas op sleeptouw genomen kon worden door één van de jeugdboten.

Luid zingend werd er koers gezet richting de loods. Sinterklaas was toch wel nieuwsgierig geworden naar de roeisport en wilde graag een kijkje nemen in de loods. Daar werd hij rondgeleid door één van de jeugdleden terwijl alle ander leden alle boten en riemen netjes aan het schoonmaken waren.

Na de rondleiding nam Sinterklaas plaats in een mooie zetel die in allerijl voor hem klaargezet was en konden iedereen op gepaste afstand plaatsnemen op de mooi versierde picknicktafels vol met lekkers en warme chocolademelk. Hierna nam Sinterklaas het woord en had voor alle jeugdleden, trainers en begeleiders een kort woord en een kleine attentie.

Kortom weer een ochtend vol gezelligheid.