• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

zondag 10 april het eerste blik voor de junioren!

Zondag 10 April het eerste “blik” voor de junioren van de Compagnie

Het begon al weer te kriebelen.

De dagen zijn weer langer, dus ook ’s avonds roeien.

De jeugd afdelingen is uit de winterslaap ontwaakt.

Ter voorbereiding op het zomer seizoen waren wij 5 maart samen met 6 noordelijke verenigingen op bezoek geweest in Steenwijk, om samen te trainen, kennis te delen, en elkaar beter te leren kennen.

Maar Zondag stonden wij weer lijnrecht tegenover elkaar. In een vriendelijke wedstrijd sfeer zijn de drie junior competitie dagen weer gestart, met als ultiem doel een ticket voor een landelijke finale op de Bosbaan.

Na het eerste jaar met 4 junioren en vorig jaar met 6, zijn wij dit jaar met een team van 7 jonge mannen en vrouwen die de eer van onze vereniging verdedigen. Anne, Jeppe, Jeroen, Jordan, Shannon,Thijs en Wouter moeten in wisselende samenstelling verschillende afstanden in verschillende boottypen roeien. Wij zijn nu nog het kleinste team dat mee doet, en delen zo nu en dan wel spelde prikjes uit, al is dat niet makkelijk met al de grote verenigingen die met meer teams komen, bijv acht van ARC uit Assen of de Hunze met 5 teams.
Maar ons doel wordt langzaam groter en de eerste kroon is binnen, vandaag blik op de 3000m C4*  Met de tijden opgeteld van 2 heats 300m C2*  met keer boei op de zelfde dag, hebben ze ook de dag overwinning binnengesleept.

Als je ze dus zo nu en dan met rode hoofden ontzettend hard door de vaart ziet varen, zijn ze nu aan het trainen voor de 1000m wedstrijden.
Niks rustig oprijden, gaan, gaan, gaan is soms hun opdracht.
Harde starts en veel intervallen is hun dagelijkse kost.

Ze zouden soms wel vaker willen, maar er is niet altijd begeleiding.

De volgende races zijn op Zaterdag 21 Mei in Assen en Zondag 5 juni in Zwolle. Heb je zin om ze te komen aanmoedigen of wil je ze een keer in actie zien ga gerust mee of kom langs.

Op een mooi (jeugd) roei-jeugdzomer!

junioren blik