• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Zwolsche Vecht Regatta 2017

Tijdens de Elfsteden Roei Marathon het plan opgevat om met Thijs, Frank V, Wouter, Binne en Fred de Zwolsche Vecht Regatta te roeien in de Prachtlibel. Zo gezegd zo gedaan. Donderdag na de ERM weer in de boot met ons allen en wat bleek: we konden samen goed gelijk roeien en het ging nog hard ook. Vrijdag voor de wedstrijd nog een keer samen geroeid en de boot klaar gemaakt voor de wedstrijd, na nog een heleboel van dit kan beter en dat kan nog anders. 

Zijn we zondagmorgen met de boten vertrokken naar Zwolle. Atze en Henk-Johan gingen daar ook hun eerste wedstrijd samen roeien en aan de voorbereiding bij deze heren kon het niet liggen: Die hebben een kilometers gemaakt, en twee weken voor de wedstrijd nog voor een ander boot gekozen ook. Na nog wat verschillende wedstrijdplannen te hebben doorgenomen was de conclusie: netjes en hard roeien, en dat 5 kilometer lang. 

In Zwolle de boot opriggeren en oproeien naar de start, daar een poos liggen wachten (dat hoort erbij), wat praten met andere roeiers en kijken wat de tegenstanders zijn: een boot met studenten. Wat kun je daar van verwachten!? Dan wordt er gestart, eerst de tegenstanders en dan wij, altijd spannend het begin. Kun je goed in je slag komen en gaat het samen? Ja het gaat goed, we roeien een mooi strak  tempo en na een kilometer gaan we de tegenstanders al voorbij. Nog 4 km te gaan, even flink door zetten. Het stuk tussen 2 en 3 km zakken we iets in, maar dan komt het einde in zicht. Onderweg nog gefilmd door de moeder van Wouter, we staan er mooi op. De laatste 500 meter, alles wat je nog hebt moet er nu uit, zegt de stuur. We gaan over de streep en we zijn  tevreden met de tijd die we horen van Thijs: 18.37. Dat is wel een stuk blik waard, want onze tegenstanders waren nog niet over de streep. 

Lekker terug geroeid naar de ZRZV, ondertussen nog even wat golven meegenomen van tegenliggers dat zijn we niet gewend. Op het vlot werden we opgewacht door de vader van frank, Atze en HJ. Die mochten nog roeien in het laatste blok. Wij wachten op de uitslag en wat blijkt: we waren de snelste met een tijd van 18.32. Dus we hebben blik gekregen. Snel HJ en Atze het water op geholpen, want die mochten het toen gaan doen. Ze kwamen terug met een tijd van 21.19 niet helemaal tevreden, maar wel een mooie tijd. 

Het was een mooie wedstrijd om te roeien, maar ook een wedstrijd waar we wel met meer boten heen kunnen volgend jaar!?

-Fred-

De foto’s staan op de fotopagina, het filmpje komt nog.