Instructie

BRS instructie

Als aspirant-lid volg je de Basis Roei Stuur (BRS) instructie. Dit zijn circa 10 lessen waarin je de basisprincipes van het roeien leert. Een mooie periode om te kijken of roeien een sport is die bij je past. Deze instructie wordt in een periode van 3 maanden afgerond. Dit is de periode van het aspirant-lidmaatschap. Het cursusboek BRS instructie vind je hier.

Scull 1 instructie

Ben je na de BRS instructie lid geworden, dan volg je de Scull 1 instructie. Tijdens de scull 1 instructie leer je onder andere op het juiste moment met de riemen in te pikken en de roeihaal af te maken. Daarnaast leer je om deze bewegingen precies gelijk te maken met je mederoeiers, waardoor je kunt werken aan de balans in de boot. Scull 1 instructie volg je in een C-boot. 

Scull 2 instructie

Na je Scull 1 instructie kun je met je ploegje door naar Scull 2. Je gaat nu in een gladde boot roeien. Deze boot is minder stabiel dan een C-boot waarin je eerder les hebt gehad. Je werkt nu verder aan stabiliteit en gelijkheid in de boot. Ook leer je ongestuurd roeien in een dubbel twee. Om nog beter inzicht te krijgen in de roeibeweging ga je tijdens de Scull 2 instructie ook lesgeven aan beginners (BRS).

Skiff 1 instructie

Naast de verplichte Scull 1 instructie kun je na de BRS instructie ook kiezen voor de Skiff 1 instructie. Je krijgt dan les in een stabiele skiff (eenpersoonsboot). Focus ligt hierbij op het leren ongestuurd roeien en het aanleggen van de skiff aan het vlot. 

Skiff 2 instructie

Na Skiff 1 instructie kun je door naar Skiff 2 instructie. Je roeit nu in een gladde skiff. Tijdens deze instructie leer je balans te houden in de boot en watervrij te roeien.

De gids voor vervolginstructies vind je hier.