Wedstrijdroeien

Deelnemen aan een roeiwedstrijd is een leuke manier om je krachten te meten met andere roeiers, eens op ander water te roeien en bij andere verenigingen te komen. Daarnaast geeft een wedstrijd je een doel om gericht naar toe te trainen.

Wedstrijdroeien vraagt een goede conditie. Het is dan ook belangrijk om hiervoor voldoende te kunnen trainen. Er wordt vaak meerdere keren per week getraind. 

Deelnemen aan roeiwedstrijden kan vanaf 12 jaar in juniorencategorieën. In de leeftijdscategorie 19 tot 27 jaar start je als senior en na 2 jaar kun je meedoen als master (veteraan). Wedstrijdroeien kan tot op hoge leeftijd worden gedaan.

Welke wedstrijden zijn er?

Een overzicht van de door het jaar heen georganiseerde wedstrijden is te vinden op de site van de KNRB (Koninklijke Nederlandse Roei Bond) Wedstrijdroeien | KNRB

Voor wie is wedstrijdroeien geschikt?

In principe voor iedereen, van jong tot oud. Voorwaarde is dat je een goede gezondheid hebt. Het is verstandig om een sportkeuring te laten doen bij een SMA (Sport Medisch Adviescentrum).

Belangstelling?

Als je advies wilt over een geschikte wedstrijd of nog andere vragen hebt, richt je dan tot de wedstrijdcoördinator wedstrijden@hrvdecompagnie.nl

Marathonroeien

Marathonroeien is voor iedereen die van duursport, avontuur, teamwork en een (beetje) afzien houdt.

Een roeimarathon is tenminste 50 km lang en wordt geroeid zonder vaste stuur. De hele ploeg bestaat uit roeiers die om en om sturen en op dat moment ook kunnen eten en rusten. Er wordt meestal om de 10 à 11 km gewisseld, vaak op het water. Je moet in staat zijn om 40 km achter elkaar te kunnen roeien met een snelheid van 10 km per uur. De route wordt van te voren in 5 etappes verdeeld en iedereen moet zijn stukje bestuderen/ voorbereiden. Het is verplicht dat de captain de bijeenkomst ter voorbereiding op de tocht bijwoont. Vaak is het mogelijk om bij de organiserende vereniging boten te reserveren. 

Marathonroeiers communiceren direct met de marathoncoördinator . Zij/hij stelt het marathonteam samen, regelt de inschrijving en de betaling. 

Voor informatie: marathon@hrvdecompagnie.nl