• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

BINNE trekt BLIK !

BINNE trekt BLIK !

 

Fanatiek trainen is leuk , maar het wordt nog leuker als er elk jaar ook een paar wedstrijden worden geroeid; anders mag je je eigenlijk ook geen wedstrijdroeier noemen toch?

Dus besloten Atze, Binne en ik dat we dit voorjaar maar eens naar Doetinchem moesten afreizen om bij de Oude IJsselrace daar te laten zien dat er Hoogeveen op nivo geroeid wordt.

3x per week trainen volgens Atze’s uitgekiende trainingsprogramma maakte ons zienderogen beter, zodat we op een schitterende zaterdagochtend de botenwagen aanhaakten en koers zetten naar Doetinchem.

De wedstrijd start in Doesburg en gaat over 11,6 km; men kan de boot In Doesburg in het water leggen, maar dat vonden wij voor “watjes”, dus wij legden de Orientlibel en de PolePosition2 in het water en roeiden “ontspannen” 12 km op.

Het is een schitterend traject, licht bochtig met 3 gewone en 1 lage brug. Terecht noemen ze het “het mooiste roeiwater van Nederland”.

Atze en ik starten achterin het Mix2 veld; onze tegenstanders zagen er wel supergetraind en gespierd uit, en wat hadden ze mooie, ranke, glanzende boten…….

Met een licht windje tegen gingen we van start, het ging best goed, wij werden door een aantal boten ingehaald en haalden zelf ook een aantal in.

Halverwege was er 1 km lang een lichte handicap waar wij als Hoogeveners speciaal op getraind hadden: een viswedstrijd met extra lange hengels. Wij stuurden zoals gewend strak langs de kant en slechts 3 vissers kregen een nat pak.

Vlak voor de laatste brug nog even extra hard om nog 1 bootje in te halen en dan de verlossende toeter van de finish.

Daar wachten op Binne ; hij had zich volledig leeggeroeid; hartslag vanaf start boven de 180 en in 53 min 1000 kcal verbrand (wedstrijdroeiers zijn gek op cijfertjes).

En met resultaat! Binne had zijn veld (heren veteranen B) gewonnen, geweldig gedaan.

Atze en ik waren ook tevreden; 2e in ons veld. Maar de winnaars waren 72 jaar en hadden dus veel meer roeiervaring! Dat biedt perspectief voor ons de komende jaren.

Volgend jaar gaan we zeker weer; wie gaan er mee?

Henk Johan Brus

[Bekijk ook de foto’s op de fotopagina.]