• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

De jaarlijkse skiffshow 29 juni

Op zaterdag 29 juni vanaf 12:00 uur organiseert de roeicommissivoor iedereen :

De jaarlijkse skiff show

Deze show is voor iedereen die al eens in een skiff geroeid heeft,of dat binnenkort wil gaan doen, en heeft als eerste actie :

Wat moet ik doen als ik omsla, en hoe klim ik weer in de boot ?

Iedereen zal er alles aan doen om dit te voorkomen, maar toch….., het kan iedereen die skifft overkomen ….., En wat doe ik dan ?????

Het omslaan en inklimmen zal gedemonstreerd worden door leden van de roei commissie. Daarna mag iedereen nadat hij/zij moed verzameld heeft, ook proberen of het lukt om na omslaan weer in de boot te klimmen. De instructie zal plaatsvinden voor het vlot.

Maar alleen indien :

Het niet te hard waait, en niet al te slecht weer is.

Het water is in ieder geval al weer aardig WARM en hopelijk ook SCHOON.

Daarna mag iedereen met wat meer skiff ervaring laten zien  welke kunstjes hij/zij kan vertonen in de boot, we hopen hierbij voor een grote bijdrage van de jeugd die bezig is voor skiff3, of dat al heeft, of gewoon zin heeft iets geks te proberen.

Laat maar eens zien hoe je :

1)       Riemen kunt wisselen op het water

2)       Kunt gaan staan in de boot.

3)       Ander kunstjes kunt laten zien

Uiteraard moeten die leden, die het ook willen proberen, extra droge kleren meenemen. Iedereen die tenminste de Wherry-Stuur kwalificatie heeft, mag het proberen. Het is prima om een badpak aan te trekken, maar geadviseerd wordt om daarover ook wat bedekkende kleding aan te trekken om ontvellingen, schaafwonden, etc. zoveel mogelijkte voorkomen, maar trek niet teveel aan omdat je anders beperkt bent in je bewegingen.

Opgave hiervoor is niet nodig, De roei commissie hoopt op een grote opkomst.

Hans van Someren Greve