• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

IJsseltocht 18 juni 2018

Ietwat verlaat door de opgebroken wegen in Zutphen arriveerden we om 10.00u bij roeivereniging Isala in Zutphen. Op uitnodiging van Marijanne Dubbeldam, die daar nu lid is, kwamen wij daar kennis maken, met het roeien op stromend water.

Na de gastvrije ontvangst met koffie en door Marijanne gebakken koek, werd er uitleg gegeven over het roeien op een rivier en hoe te reageren b.v. op de stroming en golfslag. Verdeeld over  3 vieren en met een sturen van Isala gingen we daarna het water op. We roeiden eerst stroomopwaarts richting Zutphen en daarna stroomafwaarts naar het gat van Gorsel, waar we op het strand uitstapten en een picknick hielden. De twee fietsers Marijke en Gineke voegden zich met de meefietsende gidsen hier bij ons!

De picknick werd  opgeluisterd met interessante verhalen over het ontstaan van de IJssel en de geschiedenis van Zutphen.

We zagen allemaal wat op tegen de terugweg, vanwege de tegenstroom, maar het viel iedereen erg mee! Lekker voluit roeien tegen de stroom in bracht ons na ruim een uur weer bij het vlot van Isala!

Na het afdrogen van de boten en het bedanken van onze stuurlieden, was het nog even wachten op de fietsers, waarvan een van de gidsen een lekke band had gekregen!

Daarna stapten we in de auto’s om in Vorden het nieuwe onderkomen van Marijanne en haar man Jan Nikkels te bewonderen. We werden er verwend met heerlijke zelf gemaakte soepen en brood en er bleek nog ontzettend veel na te praten, zodat het al 19.30u was voor we naar huis vertrokken!

Het was een ontzettend gezellige dag en het is vast niet de laatste keer, dat we bij Isala roeien!

Marianne, namens de maandagochtend veteranen, ontzettend bedankt voor deze prachtige belevenis!!

Gerry

Foto’s van Frans, Gerry en Paul (van Isala) staan op de fotopagina van de website.