• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Instructie omslaan in de skiff 2 juli

Op zaterdag 2 juli vanaf 12:00 uur organiseert de roeicommissie voor iedereen: Instructie omslaan in de skiff.

Voor iedereen die al eens in een skiff geroeid heeft,of dat binnenkort wil gaan doen, is het belangrijk om te weten: Wat moet ik doen als ik omsla, en hoe klim ik weer in de boot ? Niet alleen zullen alle aspecten hierover uitgelegd worden, maar het zal ook gedemonstreerd worden door Joke in de C1 skiff. Daarna mag iedereen nadat hij/zij moed verzameld heeft, het ook proberen of het lukt om weer in de boot te klimmen, dit mag om te beginnen in de C1, maar daarna ook in een gladde skiff.

De instructie zal plaatsvinden voor het vlot, maar alleen : Indien het niet te hard waait, en niet al te slecht weer is. Het water is in ieder geval al weer aardig WARM en hopelijk ook SCHOON. Een opgave hiervoor is niet nodig, Uiteraard moeten die leden, die het ook willen proberen, extra droge kleren meenemen. Iedereen die tenminste de Wherry-Stuur kwalificatie heeft, mag het proberen, ook in de gladde skiff.

Het is prima om een badpak aan te trekken, maar geadviseerd wordt om daarover ook wat bedekkende kleding aante trekken om ontvellingen, schaafwonden, etc. zoveel mogelijk te voorkomen, maar trek niet teveel aan omdat je anders beperkt bent in je bewegingen.

De roei commissie hoopt op een grote opkomst.

Hans van Someren Greve