• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Ouder-kind les

Op zaterdag 9 juni kwamen een hele boel ouders samen met de jeugdleden zich melden voor het jeugdroeien. We hadden ze uitgenodigd om aan den lijve te ondervinden wat dat nu is, dat roeien. Het ziet er zo eenvoudig uit maar is dat ook zo?

Na een kop koffie/thee/ranja met een plak koek/cake ging iedereen vol goede moed richting krachthonk. Ergometers waren wel bekend van de sportschool dus dat was niet zo spannend. Maar oei, wat viel dat tegen. Menig ouder werd door eigen kind gecorrigeerd om vervolgens behoorlijk met benen, armen en rug in de knoop te geraken. Gelukkig waren de kinderen wel bereid om hun ouders fijntjes te vertellen dat ze niet veel van bakten en dat ze toch echt wat anders moesten laten zien dan in de sportschool. Nadat alle armen, benen en ruggen weer uit de knoop waren gehaald vertrokken de ouders met kind richting bak. Tjonge, wat wiebelt die bak zeg. Maar goed, dapper namen ze plaats op het bankje om hun geleerde techniek in de praktijk te laten zien. Toch wel lastig hoor dat water en die lange riemen. Wederom gingen hier regelmatig weer armen, benen en rug volledig in de knoop maar ook hier was zoon of dochter wel weer bereid om te helpen uit de knoop te komen en nogmaals te vertellen hoe het moet. Eén ouder vond het nodig om behalve zijn kunsten van het roeien ook zijn kunsten van kanaal omploegen te laten zien tot grote hilariteit van de toekijkende ouders en jeugd. Uiteindelijk konden de ouders richting de boten om de proef op de som te nemen of hun kind goed had verteld hoe het moet. Veel ouders vertrokken met eigen zoon of dochter om na enige tijd weer veilig aan het vlot terug te keren. Genietend van het roeien maar ook wel onder de indruk van alles wat er bij komt kijken. Al met al een hele gezellige en leerzame ochtend en de algemene conclusie was: het is tóch niet zo eenvoudig als het lijkt.

 

Kijk op https://www.flickr.com/photos/hrvdecompagnie/albums/72157697844145235 naar de prestaties van ouders en kinderen.

Gera