• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Roeien op Stromend Water

Enkele van ons hebben wat ervaringen opgedaan met roeien en sturen onder moeilijke omstandigheden, zoals op stromend water en met harde wind. Spannend, maar niet altijd even geslaagd! Roeivereniging Nautilus in Rotterdam gaat dit jaar in overleg met de toercommissie van de Roeibond een Cursus Roeien op Stromend Water geven.

Wie wil daar aan deelnemen? Het gaat om drie zaterdagmiddagen in het voorjaar. Dat kan heel gezellig worden en ik heb er dan ook wel zin in, maar niet in mijn eentje! Wie wil er mee? Je moet je dan opgeven bij de cursus coördinator (zie hieronder), maar ik wil natuurlijk ook open_canoe_riviere_6graag weten wie er mee gaan. Hieronder de officiële informatie voor de belangstellenden.

Met vriendelijke groet, Friso Olnon

 

Data & tijd: De cursus wordt gegeven op drie zondagen in maart en april 2014: 30 maart, 6 april en 13 april 2014. Begin om 13.00 uur, einde rond 16.00 uur.

Plaats: De cursus wordt gegeven vanuit ons clubgebouw aan de Plantagelaan 3, 3063 NG Rotterdam. We roeien op de Nieuwe Maas en delen van de Rotterdamse haven. Routebeschrijving is te vinden op onze website www.rvnautilus.nl.

Aantal deelnemers: Wij gebruiken voor deze cursus 6 boten van het type wherry. Iedere boot heeft een stuurman/vrouw van RV Nautilus als kapitein, en biedt daarom plaats aan 3 cursisten. In totaal is er plaats voor 18 cursisten.

Mogelijke vervolgcursussen: Als er meer belangstelling is dan er plaatsen zijn, wordt er in het najaar 2014 (periode half september-half oktober) een tweede cursus gegeven. De preciese data moeten nog worden bepaald. Bij grote belangstelling kunnen ook in 2015 cursussen gegeven worden.

Inhoud & opzet van de cursus: Het is de bedoeling dat de cursisten een indruk krijgen van wat stromend water met de boot doet, en ervaring opdoen met het uitvoeren van verschillende manoeuvres op stromend water. Iedere cursist zal onder toezicht van een stuurman/vrouw van Nautilus zelf het roer in handen krijgen om de manoeuvres uit te voeren. Het definitieve cursusprogramma zal vooraf worden toegezonden aan degenen die zich inschrijven.

Vereisten: Omwille van hun eigen veiligheid verwachten wij dat de cursisten ervaren roeiers zijn die in staat zijn zonder mankeren commando’s op te volgen. Minimumleeftijd 16 jaar. Reddingvesten zijn verplicht. RV Nautilus heeft ze voor de cursisten beschikbaar, maar men mag natuurlijk ook een eigen reddingvest meenemen. De cursisten zullen alle drie de dagdelen moeten voltooien.

Kosten: De kosten voor de hele cursus inclusief cursusboek bedragen EUR 90 per persoon.

Contactpersoon: Contactpersoon en cursuscoördinator is Pim Kerklaan, emailadres Pim.Kerklaan@xs4all.nl

Inschrijving: Vanaf heden per email bij de cursuscoördinator.