• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Skiffshow, 7 juli 2018

Zaterdag, prachtig weer en de voorbereiding van de drakenbootrace in volle gang. Kortom gezellig druk en ideale omstandigheden voor de skiffshow. Om half 11 stapt Jeppe als eerste in de boot om het spits af te bijten en zijn kunsten te laten zien. Zonder al te veel moeite gaat hij staan, laat de riemen los en gaat weer zitten alsof het niets is. Ook omslaan en weer in de boot klimmen is geen enkel probleem voor hem. Doe dat maar eens na is het motto. Dat laat de jeugd zich geen twee keer zeggen. Alla Pipi Langkous: “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” laten zij zien wat zij kunnen in een boot. En dat is niet niks. Gaan staan, staand roeien, op één been staan én de riemen loslaten het is allemaal geen probleem voor deze jeugd. Wisselen van boot? Doen we….. Oh moeten we weer terug wisselen? Oké, geen probleem….. Tjonge, wat moeten we nu bedenken? Ze doen alles behalve omslaan. Dan maar; ga maar een handstand maken in de boot. Ellen en Loïs durven ook die uitdaging wel aan. Is wel lastig maar ze doen het wel! Toppers.

Dan nog omslaan, tja hoe doe ja dat als die boot niet om wil? Dan val je er maar uit, draai je de boot weer om en spring je er weer in. Als je als publiek even niet goed oplet zitten ze er al weer in voor je er erg in hebt. Het is dus toch niet zo moeilijk. Willeke was zo dapper om het ook te proberen, ze gaat zitten, roeit weg, gaat staan, gaat staand strijken en gaat weer zitten….. Ook omslaan en weer in de boot klimmen is voor haar een koud kunstje. Pffff, dan moet ik er ook maar aan geloven, wat de jeugd kan, kan ik ook……. In de boot, roeien en omslaan dat kan ik maar de rest? Dat laat ik toch maar aan de jeugd over.

Een enorm gezellige ochtend en de jeugd daagt de rest van de verenging uit om volgend jaar maar eens te laten zien wat zij allemaal kunnen in een skiff.

Groet,

Gera

P.S. De rest van de foto’s staat op de fotopagina van deze website.