Toerroeien


Toerroeien

De Toercommissie organiseert jaarlijks een aantal toertochten, steeds wisselend van bestemming en route. In januari wordt het programma bekend gemaakt en voor het aanbod maken we gebruik van de KNRB site waarop diverse verenigingen één of meerdere tochten aanbieden. Toertochten zijn een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en eens met andere mensen te roeien dan je gewend bent. De ervaring heeft geleerd dat de roeiers zelf altijd voor een gezellige sfeer zorgen. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken, gepicknickt op een landje en/of gedineerd met een biertje of een glas wijn bij de organiserende vereniging.  Dat je ondertussen conditie opbouwt (niet onnodig bij het roeien van langere afstanden!) en je roeitechniek verbetert, is een mooie bijkomstigheid. 

De tochten variëren in lengte (van 20 tot 40 km) en route, waarmee voor elk wat wils wordt geboden. Of je nu een avondje door de Amsterdamse grachten roeit, de Weerribben doorkruist of een dag rondom Sneek roeit, het voelt steeds als een complete vakantie.

Om deel te nemen aan veruit de meeste toertochten, heb je een certificaat nodig voor de vaardigheden  C2/C4 ploeg scull roeien en  C2/C4 sturen. Sommige tochten vragen extra bevoegdheden, zoals de cursus stromend water, of extra training met je eigen ploeg (voor de lange afstandstochten).  

Informatie over de toertochten (inclusief kosten) vind je hier. Hier staat ook aangegeven hoe je je aan kunt melden.  

Voor informatie toertochten@hrvdecompagnie.nl