• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Twentse Winter Wedstrijden

Daar gaan we, voor de tweede keer naar Enschede voor de TWW 4 km zo hard mogelijk roeien .
We hebben als doel om onze tijd van vorig jaar te verbeteren,(17.48 min. 2014). Moet lukken volgens ons want we hebben ondertussen een andere boot(Orientlibel)waar we beter en sneller mee kunnen roeien. Waar heb je het dan over als je naar Enschede rijdt, wat doen we zo hard mogelijk weg en dan maar kijken hoe het loopt, of voorzichtig beginnen en aan het eind versnellen, maar aan het eind maak je het verschil niet meer. Na een uur rijden zijn we er we komen aanrijden en zien Leo en Atze lopen hebben net de heren vier op weg geholpen naar hun start. Eerst nog even de boot opgeriggert en kijken of alles vast zit. Dan met zijn alle in de auto naar de start gereden om de heren vier aan te moedigen, en te kijken hoe en waar we rekening mee moeten houden.

De heren doen erg hun best maar worden toch door een aantal boten ingehaald. (18.04 min 2015). We komen terug op het club gebouw van Tubantia en gaan ons omkleden en kijken de boot nog een keer na en eten en drinken nog wat en gaan naar de stuurlieden instructie.

Wachten duurt lang en dan is het toch wel koud en winderig windkracht 4 tegen tijdens de wedstrijd eindelijk mogen we oproeien niet te vroeg maar ook niet te laat, want je wil nog even wat proberen en rustig kunnen oproeien en goed kijken waar je langs gaat en waar je bent en wat je nog moet op de terug weg. En dan loop je naar het vlot met je boot en wat tref je daar aan vier boten met dames voor ons, dat gaat lang duren. Uiteindelijk zitten we in de boot de riemen werden gebracht door een paar jongens die aan het helpen waren om iedereen weg te krijgen.
Onderweg en voor tijd nog instructie van de coach wat te doen, natuurlijk elkaar een beetje opjutten dat we elkaar weer tegenkomen ergens halverwege. We zijn bij de start en mogen als zesde starten wat wel een mooie plek is, hebben nog even kunnen kijken wie de tegenstanders zijn, en welke we in elk geval voor willen blijven. We gaan van start en alle plannen onderweg gemaakt gaan overboord we gaan er voor, Atze en Leo starten 10 plekken later, dus die zien we bij de finish weer. Onderweg worden we aangemoedigd door de heren vier, bij een het 3 km punt hebben we al drie andere boten ingehaald dat voelt goed maar dan de laatste km waar blijft die brug dan nog 500 meter, dan moet het laatste beetje energie eruit wat er nog in zit, we gaan maar door en horen de mensen op het vlot al juichen dan het allerlaatste eruit en de toeter zegt dat het klaar is. We hebben het idee dat we een top tijd neer hebben gezet. Gauw keren en kijken of Leo en Atze er ook al zijn, maar het duurt nog even we leggen aan en we worden geholpen door de mannen en stuurvrouw van de vier, geweldig hoef je alleen je riemen maar mee te nemen.
Dan komen Atze en Leo ook aan roeien die moedigen we nog even flinkaan. En gaan ons boot afriggeren wat al gebeurt door de andere roeiers die met de boten wagen naar de loods gaan, we gaan ons omkleden en gebak eten dat smaakt altijd best naar de wedstrijd. onderweg komen we de uitslag en tijd tegen (17.13 min. 2015) oeps dat valt tegen we hadden sneller gedacht. Eten gebak en drinken koffie praten met anderen en kijken nog eens naar onze tijd en blijkt dat we maar 9 sec langzamer zijn dan de snelste in een dezelfde boot.we zijn dan toch wel dik tevreden. Leo en Atze hadden een tijd van (20.21min. 2015) ze waren minder tevreden teveel last van de wind en konden niet het juiste tempo en slag vinden.
We hebben een leuke wedstrijd gehad en gaan nu in de vier oefenen voor de HEAD Leo,Atze,Binne ,Fred en Carolien op weg naar de HEAD

Groeten Binne en Fred