• slide 2
    Vechtrace 2015 Heren dubbel twee Binne/Fred

Zwarte Water Regatta 2015

We vertrokken zondagmorgen om 8.00 uur met ons vijven naar Zwolle. Martin en Alfred (HV2x) en Rieneke en Jannine (DV2x) en coach Hans. Wij moesten om 11.00 uur starten en de heren om 14.00 uur. De heren hadden afzonderlijk (met een ander maatje) al wel eerder een wedstrijd in de dubbel twee geroeid, weliswaar niet met elkaar. Voor ons was het de eerste wedstrijd in een dubbel twee en de spanning was voelbaar. We waren de eerste vereniging van buiten Zwolle, maar vonden het heerlijk om genoeg tijd te hebben. Na aankomst de boot aanriggeren en daarna een kopje koffie/thee en een gebakje. Terwijl wij ons klaar moesten maken voor het oproeien was het gaan regenen. Tijdens het oproeien hadden zich (in de stromende regen) al een hoop fans verzameld op de brug waardoor we weer de meest aanwezige vereniging waren, geweldig!! De start was wat rommelig. Er werd gezegd dat er nog een olietanker voorbij moest, maar niemand heeft hem gezien. Toen moesten we ineens oproeien naar de start en was daar de start. De eerste paar kilometer ging goed, wel een snel tempo maar zolang dat goed voelde… We ontweken nog net op een haar na een boei en een bocht had wat scherper ingestuurd kunnen worden. Boot 22 van de Zwolsche (achter ons) kwam wel dichterbij maar we hebben een hele tijd naast elkaar geroeid tot ze na een paar km ons wel voorbij gingen. Daarna kwamen er een drietal plezierjachten voorbij waar we veel hinder van ondervonden hebben (grote hekgolven in de boot). Uiteindelijk finishten we in een tijd van 23:17. 2e binnen het veld DVA-B2x en 4e van alle dames dubbel 2 boten (7). Heel tevreden!

Jannine

Nadat Rieneke en Jannine een puike prestatie hadden neergezet in de DV2x was het om 14 uur de beurt aan Martin en Alfred. Na de stuurmeeting stonden de teams nog niet echt te trappelen om het water op te gaan. Het regende pijpenstelen! Gelukkig liet buienradar een positief beeld zien en nadat de laatste zware druppels waren neergezegen gingen de boten voor het 2de blok 1 voor 1 het water op. Met af en toe nog een lichte miezer roeiden Martin (Boeg) en Alfred (Slag) richting de startlijn.

Langzaam liep het startgebied vol  met achten, vieren en tweeën, ondertussen een ontspannen praatje makend met onze tegenstanders uit Steenwijk en Zwolle.

H2x_500m
14 uur! De start begint… eerst de achten met Nico Rienks op slag als eerste weg…pas in de kantine weer gezien. Dan de vieren en daarna de tweeën. Met startnummer 47 mochten wij als tweede weg. Direct proberen in een goed slagritme te komen. Slagtempo 25-26. De eerste kilometer was en lastig stuk met veel golfslag door de harde walkanten en als er ook nog eens een jacht vol gas met ons opstoomt maakt het er allemaal niet beter op. Dit resulteerde dan ook in een tegenvallende 3de 500m-splittijd. Ons even kwaad gemaakt en de 2de 500 van de 2de kilometer was dan ook aanzienlijk beter. Onder de brug door, waar wij luidkeels werden aangemoedigd door Rieneke en Jannine. Ook op de wal werd er door Hans al fietsend aanwijzingen en aanmoedigingen ons richting op geschreeuwd. Man, wat kan die man schreeuwen!

Het middenstuk een steady race geroeid. Wel werden wij hier en daar door snellere ploegen ingehaald, maar wij lieten ons er niet door van de wijs brengen en probeerden onze eigen race te varen.

H2x_schemaWel begon de vermoeid toe te slaan na 3,5 km. Elkaar even een klap om de oren gegeven: geen medelijden met je zelf! Roeien! En zo gingen wij de laatste kilometer. Alles uit de kast…proberen de mannen van Tubantia voor te blijven. Na 5 kilometer het verlossende signaal: gefinished! Maximaal gegeven, zere benen, hartslag 200, kuchend en hijgend weer op adem komen….22:24 en een 8ste plek in een sterk veld. Een tijd waar wij tevreden mee moeten en kunnen zijn voor dit moment in onze eerste wedstrijd samen in de 2x. Er zijn genoeg verbeterpunten voor ons zelf waar wij de komende tijd aan kunnen gaan werken om volgend jaar nog harder te kunnen knallen.

Al met al een zeer geslaagde dag samen met de dames 2x Rieneke en Jannine en met Hans van Someren die bereidt was om voor beide teams als coach op te treden! Hans , onze dank daar voor!